Home Meeting 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006

Foto's 2003, 2004, 2005

Links


 
   


Welkom!

Wereld Borstboedings Week is altijd in week 40. Dit is in 2007 van maandag 1 oktober 2007 tot en met zondag 7 oktober 2007. Deze week is gekozen omdat 40 weken symbool staan voor de zwangerschap.

Thema 2007

"Hé hallo! Niet storen: pasgeboren

Het thema van de Wereld Borstvoedings Week 2007 [1/10 - 7/10] is 'Pasgeboren: niet storen!' Dit jaar willen we met name de medewerkers in de Jeugdgezondheidszorg meegeven dat het o zo belangrijk is dat moeder en baby in de eerste uren na de geboorte veel en dichtbij elkaar gelaten moeten worden. Veel lichaamscontact, veel lekker bloot bij elkaar heeft vele voordelen.

Hé hallo! Niet storen: pasgeboren. Wegwezen!

Het belang van huid op huid contact

En of het belangrijk is. Net na de geboorte zijn de reflexen van de baby sterk, heel sterk. Een pasgeboren baby die, even afgedroogd en goed toegedekt bloot bij zijn moeder op de buik of aan de borst wordt gelegd, zal de tepel vanzelf zoeken en vinden. De baby die het eerste uur meteen na de geboorte huid op huid bij zijn moeder kan zijn, is kansrijker om zonder hulp goed toe te happen en dat geldt vooral als de moeder tijdens de bevalling geen medicatie is toegediend.

Dit bijzondere moment, dat nooit weer terugkomt, moet langer kunnen duren dan vijf of tien minuten. De rust mag niet verstoord worden. De baby zal goed op temperatuur komen, zijn hartslag en ademhaling worden rustig en de baby zal, op geleide van zijn eigen instinciteve vaardigheden, de borst ontdekken en toehappen. Hij zal krachtig zuigen en hij zal de eerste moedermelk drinken. " [bron: www.borstvoeding.com]

Afsluiter Wereld Borstvoedings Week

Helaas is er dit jaar GEEN afsluitende dag voor deze week. We kunnen u wel de informatiedag van VBN aanraden, die op 29 september plaatsvindt in Venray. Lees er meer over op hun speciale site: www.infodagborstvoeding.nl
Alsmede de WBW-dag in Utrecht. Kijk hier op hun site: www.wbwnederland.nl


 

borstvoedingsagenda

Deze nieuwe agenda voor 2008 is al weer te bestellen op www.borstvoedingsagenda.nl

   
 

Hosted by Beyond ICT - Webdesign by Young Design oktober 2005